« terug naar overzicht | geplaatst op zaterdag 10 februari 2018

Steen bewerken als vorm van rouw of verdriet verwerken

Beeld van speksteen met een rvs sokkel met een buisje as van een overledene erin geplaatstBeeld van speksteen met een rvs sokkel met een buisje as van een overledene erin geplaatst

Er zijn vele momenten in ons leven waarbij emotie en verdriet ons machteloos doen voelen. Dit kan zijn door een overlijden, een scheiding, het einde van een vriendschap of het verlies van je werk.
Creativiteit kan u helpen uw emoties en pijn vorm te geven.
Het omgaan met uw verdriet door middel van werken met steen kan een rustgevende werking geven. Zoek een verbinding met de steen en ga samen met je gevoel de steen omvormen tot een beeld dat uitdrukking geeft aan uw verlies.

Ervaring in steenbewerken is niet nodig. Veel belangrijker is uw emoties in het werkstuk  weer te geven.
Het steen bewerken is niet als een therapie bedoeld maar als een mogelijkheid om op een mooie en ontspannen manier creatief met uw verdriet om te gaan.

Mocht u behoefte hebben aan een gesprek met mij vooraf dan is dat altijd mogelijk.
U wordt tijdens het steen bewerken begeleid door Klaas Kuipers van Atelier De Steengroeve uit Assen, zie www.atelierdesteengroeve.nl

U kunt het tot beeldhouwwerk bewerkte steen als herdenkingssteen gebruiken.
U kunt het beeld al uw gevoel toevertrouwen, maar u kunt het ook vragen om troost. Ook is het eventueel mogelijk om er een naam in te graveren of een buisje met as van de overledene in te laten plaatsen.

Eveneens is er de mogelijkheid om samen met een aantal mensen meerdere stenen  te  bewerken om deze dan tot één kuntswerk te vormen waarbij u na afloop ieder uw eigen steen mee naar huis neemt.