Atelier De Steengroeve

Kennismaking

Beeldhouwer Klaas Kuipers vindt zijn inspiratie voornamelijk in de natuur en vertaalt dit in een mooi vloeiend gebogen lijnenspel in zijn beelden. Deze beelden zijn een uiting van de zoektocht naar binnen.

Lees meer over het ontstaan van Atelier de Steengroeve, Huis ter Heide en Kunst aan de Vaart in Assen.

 

Emotie in de kunst

Klaas Kuipers werkt vanuit zijn emotie en is in zijn beelden altijd op zoek naar harmonie en evenwicht. Van welke kant men zijn beelden ook bekijkt, het zal altijd een positieve uitstraling hebben. Vaak vertaalt hij zijn gevoelens en ideeën in abstracte vormen, soms in realistische beelden.

Materiaalgebruik

Klaas werkt graag met verschillende soorten steen, hout en ijzer. De meeste beelden kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden, afhankelijk van de steensoort die gebruikt is.

Invloeden

Klaas werd beïnvloed door Theo Doesburg, Kandinsky, Brancusi en Naum Gabo.
Hij heeft een opleiding gevolgd als binnenhuisadviseur bij De Stichting Hout en Meubel, waar hij interieur- en perspectief tekenen leerde.
Van jongs af aan is hij gefascineerd door vormen en lijnen en is sinds 13 jaar actief bezig met beeldhouwen en is autodidact.

Interview met Klaas Kuipers in Bartissimo

Bekijk de onderstaande video voor een leuk interview in Bartissimo met Klaas Kuipers. Het besproken beeld is inmiddels afgerond.

Foto's van het atelier

Hieronder ziet u een aantal foto's van "Atelier de Steengroeve". De meeste cursussen en workshops worden hier gegeven. Naast het gebruik van het atelier worden er ook curssussen en workshops gegeven op lokatie.
Hierover vindt u elders op de website informatie.