BYLDESLINGER GOAIINGEA

Byldeslinger door het dorp

Byldeslinger door het dorp
Vier weken lang volop kunst te zien in Goënga / Goaiinga


Vanuit het kerkje kan een rondwandeling door het pittoreske dorp gemaakt worden, waarin in bijna alle tuinen van de huizen, maar ook daarbuiten in het vrije veld en water, kunstwerken zijn geplaatst van een achttiental beeldend kunstenaars. Deze kunstenaars hebben voor de expositie een selectie kunstwerken ter beschikking gesteld aan de bewoners van de huizen, die deze werken als het ware hebben geadopteerd voor de duur van de expositie.
Deze kunstroute door het gehele dorp, de tweejaarlijkse Byldeslinger, laat ook dit jaar weer een grote verscheidenheid van kunstuitingen zien, die vaak tot interessante gesprekken leiden tussen bezoekers, bewoners en kunstenaars. 
De deelnemende kunstenaars aan de Byldeslinger zijn in willekeurige volgorde : Bram de Smit, Ada Stel, Rini van Dam, Jan Osinga, Lida Boonstra, Joop Sipma, Peter van den Berk, Klaasje Smit, Hage Verduyn, Alie Popkema, Yanny de Groot, Anna Akke Fopma, Jan Zeeders, Ina Zeewuster,  Klaas Kuipers, Jet Zandbergen, Anneke van der Meulen, en  Anke Branderhorst.

Schilderijen expositie in het kerkje

De jaarlijkse nazomer expositie in het kerkje toont de schilderijen van Anneke van der Werff (Sneek). Anneke beschouwt schilderen als dichten met verf. “Het gewone leven is niet gewoon. Niets is gewoon.” Het besef dat de mens en zijn leefwereld voortdurend veranderen is haar inspiratiebron. Elke tijd levert volkomen andere beelden op. Voor deze expositie heeft ze een keuze gemaakt uit haar werken uit de meest recente periode.


www.goaiingea.nl