Kunstroute Westerwolde

Parktuin Entourage

TUINKUNST

Atelier de Steengroeve exposeert tijdens de kunstroute in Parktuin Entourage

Het ‘doek’ is de tuin, met het ‘penseel’ (de groene vingers van eigenaresse en ontwerper van de tuin Debora Loning) ontstaan  de vormen en het kleurenpallet. Het eindresultaat is het ‘schilderij’ Parktuin Entourage. Elk jaar weer anders, verrassend, overweldigend, want de natuur mag binnen bepaalde grenzen, haar gang gaan.

In het ontwerp is de invloed van de Groningse Slingertuin cq. de Engelse landschapstuin merkbaar. Het terrein van 18.000 m2 is omzoomd door een ‘windsingel’ bestaande uit bomen, struiken en bloeiende heesters. In de ‘binnenring’ de borders. Er zijn borders op soort, op kleur en “wave” borders.

De bloemenweides zijn vooral in mei/juni de blikvanger met fel oranje klaprozen, blauwe korenbloemen, zacht paarse bolderiken, margrietjes en vele andere uitbundig bloeiende éénjarigen. In de vijvertuin treft u een romantische sfeer en de voortuin is voornamelijk aangeplant met “boeren” bloemen.

Westerwolde rijgt:
Westerwolde rijgt is een jaarlijks terugkerende 10 daags evenement waarbij de prachtige tuinen in Westerwolde worden gecombineerd met kunst. Entourage is één van de deelnemers.