Beeldhouwen in de Drentse vrije natuur

Bij Atelier de Steengroeve kunt u een heel weekend heerlijk buiten in de vrije natuur beeldhouwen met tussendoor koffie/theepauzes, een praatje en een goedverzorgde heerlijke lunch. 
Is het, onverhoopt, slecht weer dan zijn er partytenten aanwezig waaronder gewerkt kan worden en bij heel slecht weer kunnen we binnen werken. 


Zowel voor beginners als gevorderden

Beginners werken vooral met speksteen, dit is een zachte steensoort die vrij gemakkelijk te bewerken is met raspen en schuurpapier en heel mooi glad te polijsten is, waarbij vaak de mooiste kleuren en aders te voorschijn komen. Gevorderden kunnen werken met albast en/of indien aanwezig met serpentijn.

Leer werken met de gereedschappen

Uiteraard is al het benodigde materiaal en gereedschap om de steen te bewerken en te polijsten aanwezig en krijgt u deskundig advies en begeleiding van beeldend kunstenaar Klaas Kuipers van Atelier de Steengroeve uit Assen. Het streven is dat u aan het eind van dit mooie Drentse weekend met een mooi beeld naar huis gaat.

Interesse in beeldhouwen in de Drentse vrije natuur?

Kijkt u eens bij onze cursussen en workhops. Daarnaast mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over de specifieke mogelijkheden. U kunt tevens telefonisch contact opnemen met Klaas Kuipers via 0592 346177.

*
*